Incasso en beslag

Incasso

Van Domselaar Advocatuur incasseert op hoog niveau. Om voor u het maximale eruit te halen, werken wij nauw samen met het gerenommeerde gerechtsdeurwaarderskantoor Rosmalen Nedland Gerechtsdeurwaarders B.V.

Van Domselaar Advocatuur kan voor u onder meer sommatiebrieven versturen, de schuldenaar op de juiste wijze in gebreke stellen en een verzoekschrift opstellen om verlof van de rechter te krijgen om beslag te mogen leggen op een bankrekening, roerende en/of onroerende zaken. De deurwaarder zal op zijn beurt zorg dragen dat alle (proces)stukken tijdig worden betekend aan de schuldenaar en de bank zo spoedig mogelijk wordt geïnformeerd over het te leggen bankbeslag. Door deze nauwe samenwerking wordt de kans op een succesvol incassotraject zo groot mogelijk gemaakt. 

Beslag

Binnen het beslagrecht wordt onderscheid gemaakt tussen conservatoir en executoriaal beslag.

Conservatoir beslag

Als u vindt dat iemand anders u geld schuldig is, maar deze persoon weigert te betalen, dan kunt u betaling via de rechter afdwingen. Deze gerechtelijke procedure neemt tijd in beslag. Het risico bestaat dat de schuldenaar in de tussentijd zijn bezittingen van de hand doet. In dat geval blijft er niet genoeg over om u te betalen. Als u hier bang voor bent, kunt u ervoor kiezen om conservatoir beslag te leggen op bezittingen van de schuldenaar. Deze schuldenaar mag de bezittingen waarop het beslag is gelegd dan niet meer aan iemand anders overdragen. Nadat u conservatoir beslag hebt gelegd op bijvoorbeeld de woning of een bankrekening moet u verplicht bij de rechter een procedure starten over het conflict.

Voor het leggen van conservatoir beslag heeft u toestemming van de voorzieningenrechter nodig. Een advocaat is verplicht. Als de rechter toestemming geeft om conservatoir beslag te leggen, bepaalt hij eveneens dat u binnen een korte termijn de hoofdprocedure moet starten.

Executoriaal beslag

Bij executoriaal beslag is er in het algemeen al een gerechtelijke procedure gevoerd, maar weigert de schuldenaar, ondanks een vonnis, nog steeds te betalen. Dit beslag heeft dus tot doel om bijvoorbeeld over te gaan tot de verkoop van de goederen. Op basis van het vonnis kan de deurwaarder overgaan tot executoriaal beslag.

Heeft u een vraag over een rechtsgebied waarmee wij u kunnen helpen? Laat het ons weten. Vul het onderstaande formulier in en wij komen zo spoedig mogelijk terug bij u.
Bedankt voor uw bericht! Wij zullen zo spoedig mogelijk contact met u opnemen.
Helaas, er heeft een fout opgetreden. Probeer het nog een keer. Blijft het probleem zich voordoen, bel ons dan.

Uw zaak is onze zaak.

“Bij Van Domselaar Advocatuur streef ik naar verbinding met mijn klanten en hun zaak. Een goede strategie met een daadkrachtige richting is hier de basis van. Door mijn ervaring op verschillende rechtsgebieden weet ik zeker dat ik u goed kan bijstaan.

~ Ruud van Domselaar

Lees ook over onze andere rechtsgbieden