Bouwrecht

Het bouwrecht omvat het geheel van normen dat in Nederland geldt omtrent het (ver)bouwen of slopen van bouwwerken.

Er bestaan verschillende algemene voorwaarden die kaders bieden voor aannemers en opdrachtgevers. Zo kunnen partijen bijvoorbeeld ervoor kiezen om de Uniforme Administratieve Voorwaarden (UAV) van toepassing te verklaren op de aannemingsovereenkomst. De UAV 2012 regelt zaken zoals de verrekening van meer- en minderwerk, de totstandkoming van een overeenkomst en betalingsschema’s.

Van Domselaar Advocatuur kan u helpen bij het opstellen en controleren van aanneemovereenkomsten en staat ook u hierbij graag terzijde.

Ook al hebben partijen vooraf schriftelijke afspraken gemaakt, er kunnen altijd geschillen ontstaan. Deze kunnen bijvoorbeeld gaan over:

  • Geschillen over meer-/minderwerk.
  • Waarschuwingsplicht.
  • Bouwfouten.
  • Oplevergeschillen.
  • Uitoefenen van retentierecht.
  • Vertragingsschade.

Van Domselaar Advocatuur adviseert zowel aannemers als opdrachtgevers bij deze en andere geschillen.

Heeft u een vraag over een rechtsgebied waarmee wij u kunnen helpen? Laat het ons weten. Vul het onderstaande formulier in en wij komen zo spoedig mogelijk terug bij u.
Bedankt voor uw bericht! Wij zullen zo spoedig mogelijk contact met u opnemen.
Helaas, er heeft een fout opgetreden. Probeer het nog een keer. Blijft het probleem zich voordoen, bel ons dan.

Uw zaak is onze zaak.

“Bij Van Domselaar Advocatuur streef ik naar verbinding met mijn klanten en hun zaak. Een goede strategie met een daadkrachtige richting is hier de basis van. Door mijn ervaring op verschillende rechtsgebieden weet ik zeker dat ik u goed kan bijstaan.

~ Ruud van Domselaar

Lees ook over onze andere rechtsgbieden